Comparative additive genetic basis of high feed substitution by plant ingredients in four major fish species farmed in temperate and southern Europe

Archive ouverte

Bestin, Anastasia | Dupont-Nivet, Mathilde | Médale, Françoise | Quillet, Edwige | Vandeputte, Marc | Cariou, S. | Desgranges, A. | Laureau, S. | Ricoux, R. | Beutin, C. | Haffray, Pierrick

Edité par CCSD -

This study compared the effects of high fish meal and fish oil (FOM) substitution by plant ingredients on genetic parametersof growth, gutted yield and fillet yield in 4 species reared in temperate and southern Europe: rainbow trout (Oncorhynchusmykiss, RT), sea bass (Dicentrarchus labrax, SB), gilthead sea bream (Sparus aurata, GSB) and meagre (Argyrosomusregius, MG).

Consulter en ligne

Suggestions

Du même auteur

Genotype by diet interactions on growth and processing traits in rainbow trout ([i]Oncorhynchus mykiss[/i]), European sea bass ([i]Dicentrarchus labrax[/i]), gilthead sea bream ([i]Sparus aurata[/i]) and meagre [i](Argyrosomus regius)[/i] fed diets with almost complete substitution of both fish meal and fish oil by vegetal ingredients

Archive ouverte | Bestin, Anastasia | CCSD

absent

Origine des matières premières de l'aliment : conséquences sur la qualité des chairs de truite et de bar

Archive ouverte | Lefèvre, Florence | CCSD

Session :Bases Biologiques de la Qualité et Génétique / GénomiqueSession :Bases Biologiques de la Qualité et Génétique / Génomique. absent

Variabilité génétique de la capacité de quatre espèces piscicoles à utiliser de l'aliment à forts taux de végétaux

Archive ouverte | Bestin, Anastasia | CCSD

Session GénétiqueSession Génétique. absent

Chargement des enrichissements...