Suggestions

Du même auteur

Quelle compatibilité entre qualités nutritionnelle et environnementale de l’alimentation en France ? Apports du profilage nutritionnel des aliments, de l’épidémiologie nutritionnelle et de la modélisation de rations

Archive ouverte | Darmon, Nicole | CCSD

Les régimes durables ne sont pas seulement des régimes à faible impact environnemental. Selon la FAO, pour être qualifiés de durables, ils doivent aussi être culturellement acceptables, économiquement viables et accessibles ainsi ...

Reducing energy intake and energy density for a sustainable diet: a study based on self-selected diets in French adults

Archive ouverte | Masset, Gabriel | CCSD

International audience. Background: Studies on theoretical diets are not sufficient to implement sustainable diets in practice because of unknown cultural acceptability. In oontrast, self-selected diets can be consi...

Identifying Sustainable Foods: The Relationship between Environmental Impact, Nutritional Quality, and Prices of Foods Representative of the French Diet

Archive ouverte | Masset, Gabriel | CCSD

International audience. Background Sustainable diets, as defined by the Food and Agriculture Organization, need to combine environment, nutrition, and affordability dimensions. However, it is unknown whether these d...

Chargement des enrichissements...