Comment intégrer la biodisponibilité des nutriments dans la mise au point de rations nutritionnellement adéquates et adaptées aux habitudes de consommation ?

Archive ouverte

Ferrari, G. | Barre, Tangui | Maillot, Mathieu | Borel, Patrick | Amiot-Carlin, Marie Josephe | Masset, G. | Darmon, Nicole

Edité par CCSD -

International audience. Comment intégrer la biodisponibilité des nutriments dans la mise au point de rations nutritionnellement adéquates et adaptées aux habitudes de consommation ?. 11. Journées Francophones de Nutrition, JFN 2013

Consulter en ligne

Suggestions

Du même auteur

Validation du profil nutritionnel des aliments SAIN,LIM : une analyse de l’étude ENNS

Archive ouverte | Pradnya, N. L. P. S. | CCSD

article P026, supplément n°1article P026, supplément n°1. National audience. Validation du profil nutritionnel des aliments SAIN,LIM : une analyse de l’étude ENNS. 11. Journées Francophones de Nutrition, JFN 2013

A methodology to compile food metrics related to diet sustainability into a single food database: Application to the French case

Archive ouverte | Gazan, Rozenn | CCSD

The holistic approach required to assess diet sustainability is hindered by lack of comprehensive databases compiling relevant food metrics. Those metrics are generally scattered in different data sources with various levels of ag...

The bioavailability of iron, zinc, protein and vitamin A is highly variable in French individual diets: Impact on nutrient inadequacy assessment and relation with the animal-to-plant ratio of diets

Archive ouverte | Perignon, Marlène | CCSD

Nutritional adequacy depends on nutrient intakes and bioavailability which strongly varies with the plant- or animal-origin of foods. The aim was to estimate iron, zinc, protein and vitamin A bioavailability from individual diets,...

Chargement des enrichissements...