Perceived minerality of white wines by wine experts: Sensory versus declarative approaches

Archive ouverte

Ballester, Jordi | Mihnea, Mihaela | Rodrigues Silva, Heber | Peyron, Dominique | Valentin, Dominique

Edité par CCSD -

Perceived minerality of white wines by wine experts: Sensory versus declarative approaches. 10. Pangborn sensory science symposium

Consulter en ligne

Suggestions

Du même auteur

Does familiarity affect French and South African shiraz experts’ perception and communication on shiraz wines?

Archive ouverte | Mihnea, Mihaela | CCSD

International audience

Exploring minerality of Burgundy Chardonnay wines: a sensory approach with wine experts and trained panellists

Archive ouverte | Ballester, Jordi | CCSD

International audience. Background and AimsThe use of minerality as a wine descriptor has increased in the last few years. Minerality always suggests high quality and evokes a link between wine and the soil. The sen...

Minéralité du vin : Une réalité sensorielle ?

Archive ouverte | Ballester, Jordi | CCSD

National audience. Il y a environ deux ans le professeur Raymond Silvestre faisait remarquer, dans cette même revue, une augmentation sensible dans l’utilisation du terme « minéral » ou encore « minéralité » pour dé...

Chargement des enrichissements...