Origin and ecological selection of core and food-specific bacterial communities associated with meat and seafood spoilage
Archive ouverte
| Chaillou, Stephane | CCSD
The microbial spoilage of meat and seafood products with short shelf lives is responsible for a significant amount of food waste. Food spoilage is a very heterogeneous process, involving the growth of various, poorly characterized...
Dynamic evolution during storage of meat and seafood products towards the selection of core and variable components of microbial spoilage
Archive ouverte
| Chaillou, Stephane | CCSD
absent
Contribution of omics to biopreservation: Toward food microbiome engineering
Archive ouverte
| Borges, Frédéric | CCSD
International audience.
Biopreservation is a sustainable approach to improve food safety and maintain or extend food shelf life by using beneficial microorganisms or their metabolites. Over the past 20 years, omics ...
Chargement des enrichissements...
Que pensez-vous de cette ressource ? Donnez-nous votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Export en cours
Veuillez patienter...
Modifier votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Mémoriser la recherche
La recherche sera conservée dans votre compte et pourra être rejouée à tout moment.
Votre alerte est enregistrée
Vous pouvez gérer vos alertes directement dans votre compte
M'abonner aux événements de la même catégorie
Abonnez-vous aux événements de la catégorie et recevez les nouveautés par email.
Partage d'encart
Copiez ce code et collez-le sur votre site pour afficher l'encart
Ou vous pouvez la partager sur les réseaux sociaux