Suggestions

Du même auteur

Effect of rearing management practices on tenderness of bovine meat. Mode de conduite en élevage et tendreté de la viande bovine

Archive ouverte | Oury, Marie-Pierre | CCSD

National audience. Tenderness is an important criterion when evaluating bovine meat quality. This descriptor depends on a complex combination of para-meters, in which technological factors are essential. Nevertheles...

Formalization and validation of the notion of "grain of meat" to predict the quality of Charolais meat. Formalisation et validation de la notion de « grain de viande » comme prédicteur de la qualité des viandes chez le bovin Charolais

Archive ouverte | Ellies-Oury, Marie-Pierre | CCSD

National audience. The assessment of the meat “grain” size is an empirical method used by some butchers in France to predict prematurely the tenderness of meat. The first aim of this study was to formalize this empi...

Viande de génisse de race Charolaise: Différenciation de la qualité sensorielle liée aux pratiques d'élevage

Archive ouverte | Oury, Marie-Pierre | CCSD

National audience

Chargement des enrichissements...