Improving diet sustainability through evolution of food choices: review of epidemiological studies on the environmental impact of diets
Archive ouverte
| Perignon, Marlène | CCSD
The Food and Agriculture Organization defines sustainable diets as nutritionally adequate, safe, healthy, culturally acceptable, economically affordable diets that have little environmental impact. This review summarizes the studi...
Quantifying the impact of fulfilling fruit and vegetables recommendations on diet cost and nutritional quality
Archive ouverte
| Vieux, Florent | CCSD
Publication Inra prise en compte dans l'analyse bibliométrique des publications scientifiques mondiales sur les Fruits, les Légumes et la Pomme de terre. Période 2000-2012. http://prodinra.inra.fr/record/256699. International audi...
High nutritional quality is not associated with low greenhouse gas emissions in self-selected diets of French adults
Archive ouverte
| Vieux, Florent | CCSD
International audience.
Background: Healthy diets are supposed to be more environmentally friendly because they rely mainly on plant-based foods, which have lower greenhouse gas emissions (GHGEs) per unit weight tha...
Chargement des enrichissements...
Que pensez-vous de cette ressource ? Donnez-nous votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Export en cours
Veuillez patienter...
Modifier votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Mémoriser la recherche
La recherche sera conservée dans votre compte et pourra être rejouée à tout moment.
Votre alerte est enregistrée
Vous pouvez gérer vos alertes directement dans votre compte
M'abonner aux événements de la même catégorie
Abonnez-vous aux événements de la catégorie et recevez les nouveautés par email.
Partage d'encart
Copiez ce code et collez-le sur votre site pour afficher l'encart
Ou vous pouvez la partager sur les réseaux sociaux