Suggestions

Du même auteur

Quelle compatibilité entre qualités nutritionnelle et environnementale de l’alimentation en France ? Apports du profilage nutritionnel des aliments, de l’épidémiologie nutritionnelle et de la modélisation de rations

Archive ouverte | Darmon, Nicole | CCSD

Les régimes durables ne sont pas seulement des régimes à faible impact environnemental. Selon la FAO, pour être qualifiés de durables, ils doivent aussi être culturellement acceptables, économiquement viables et accessibles ainsi ...

Integrating nutrient bioavailability when identifying sustainable diets: How low should we reduce meat consumption?. Prise en compte de la biodisponibilité des nutriments lors de l’identification de régimes alimentaires plus durables : la consommation de viande est-elle toujours à réduire ?

Archive ouverte | Perignon, Marlène | CCSD

National audience. Current public health and environmental issues require identifying dietary changes that both improve nutritional quality and reduce the environmental impact of our diet. A diet optimization approa...

A methodology to compile food metrics related to diet sustainability into a single food database: Application to the French case

Archive ouverte | Gazan, Rozenn | CCSD

The holistic approach required to assess diet sustainability is hindered by lack of comprehensive databases compiling relevant food metrics. Those metrics are generally scattered in different data sources with various levels of ag...

Chargement des enrichissements...