An Improved Ultrasound Clevenger for Extraction of Essential Oils
Archive ouverte
| Pingret, Daniela | CCSD
International audience.
A new process employing ultrasound technology to improve hydrodistillation extraction was designed and developed. The extraction process (sono-Clevenger) was performed under simultaneous soni...
Comparison between microwave hydrodiffusion and pressing for plum juice extraction
Archive ouverte
| Cendres, Aurélie | CCSD
International audience.
Microwave (MW) hydrodiffusion and gravity, a process initially developed for extraction ofphytonutrients, can be adapted for production of an organoleptically pleasant juice, which iscompared...
Sono-Soxhlet: In situ ultrasound-assisted extraction of food products
Archive ouverte
| Djenni, Zoubida | CCSD
International audience.
An improvement of Soxhlet extraction was designed and developed. The extraction process (Sono– Soxhlet) of oils from crushed dried olives was performed using an ultrasonic horn in situ to pro...
Chargement des enrichissements...
Que pensez-vous de cette ressource ? Donnez-nous votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Export en cours
Veuillez patienter...
Modifier votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Mémoriser la recherche
La recherche sera conservée dans votre compte et pourra être rejouée à tout moment.
Votre alerte est enregistrée
Vous pouvez gérer vos alertes directement dans votre compte
M'abonner aux événements de la même catégorie
Abonnez-vous aux événements de la catégorie et recevez les nouveautés par email.
Partage d'encart
Copiez ce code et collez-le sur votre site pour afficher l'encart
Ou vous pouvez la partager sur les réseaux sociaux