Modification of energy balance induced by the food contaminant T-2 toxin: A multimodal gut-to-brain connection
Archive ouverte
| Gaigé, Stéphanie | CCSD
International audience.
T-2 toxin is one of the most toxic Fusarium-derived trichothecenes found on cereals and constitutes a widespread contaminant of agricultural commodities as well as commercial foods. Low doses...
The food born mycotoxin deoxynivalenol induces low-grade inflammation in mice in the absence of observed-adverse effects
Archive ouverte
| Tardivel, Catherine | CCSD
International audience.
Scope: Deoxynivalenol (DON) is the most common fungi toxin contaminating cereals and cereal-derived products. High consumption of DON is implicated in mycotoxicoses and causes a set of sympto...
Glial Endozepines Reverse High-Fat Diet-Induced Obesity by Enhancing Hypothalamic Response to Peripheral Leptin
Archive ouverte
| Guillebaud, Florent | CCSD
International audience
Chargement des enrichissements...
Que pensez-vous de cette ressource ? Donnez-nous votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Export en cours
Veuillez patienter...
Modifier votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Mémoriser la recherche
La recherche sera conservée dans votre compte et pourra être rejouée à tout moment.
Votre alerte est enregistrée
Vous pouvez gérer vos alertes directement dans votre compte
M'abonner aux événements de la même catégorie
Abonnez-vous aux événements de la catégorie et recevez les nouveautés par email.
Partage d'encart
Copiez ce code et collez-le sur votre site pour afficher l'encart
Ou vous pouvez la partager sur les réseaux sociaux