Activité lipolytique salivaire humaine : Mise en évidence et études préliminaires de caractérisation

Archive ouverte

Brignot, Hélène | Le Joubioux, Florian | Canon, Francis | Feron, Gilles

Edité par CCSD -

Activité lipolytique salivaire humaine : Mise en évidence et études préliminaires de caractérisation. Journées francophones de nutrition (JFN)

Consulter en ligne

Suggestions

Du même auteur

Salivary redox status: a key parameter involved in the release and perception of sensory stimuli in human

Archive ouverte | Feron, Gilles | CCSD

International audience

La sensibilité à l'astringence en fonction de l'âge est-elle liée aux Protéines Riches en Proline (PRP) de la salive ?

Archive ouverte | Brignot, Hélène | CCSD

Projet Dijon, Alimentation Durable 2030. National audience

Development of a new in vitro model of oral mucosa to investigate a new hypothesis on the molecular origin of astringency

Archive ouverte | Nivet, Clément | CCSD

International audience. Astringency is described as an oral tactile perception occurring during the consumption of tannin-rich foods. This sensation, mediated by the trigeminal nerves, participates negatively to the...

Chargement des enrichissements...