Methods assessment of self-tanning of rapeseed and sunflower meal fractions enriched in proteins and phenolic compounds using in vitro measurement of protein rumen degradability. Évaluation de deux méthodes d’auto-tannage de fractions de tourteaux de tournesol et de colza enrichies en protéines et composés phénoliques par mesure de la dégradabilité ruminale des protéines in vitro
Archive ouverte
| Broudiscou, Laurent | CCSD
International audience.
Two protein tanning methods were evaluated to contribute to the withdrawal of formaldehyde as a tanning agent of meals for feeding ruminants. The experimental materials were two fractions of ...
The PHENOLEO project or how to separate and add-value to phenolic compounds present in rapeseed and sunflower meals. Le projet PHENOLEO ou comment séparer et valoriser les composés phénoliques présents dans les farines de colza et tournesol
Archive ouverte
| Laguna, Oscar | CCSD
International audience.
Rapeseed and sunflower meal are mainly used as animal feed but they can also be considered as a potential source of bioactive phenolic compounds. However, the desolventization/toasting proces...
Dose response relationships between linseed or rapeseed oils supply and rumen microbial metabolism in continuous culture on maize silage-based diet
Archive ouverte
| Broudiscou, Laurent | CCSD
International audience.
Little quantitative information is available on how dietary lipids concurrently alter the main rumen microbial functions in relation with their incorporation level. In a three-period experime...
Chargement des enrichissements...
Que pensez-vous de cette ressource ? Donnez-nous votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Export en cours
Veuillez patienter...
Modifier votre avis
Les champs indiqués par le symbole * sont obligatoires.
Mémoriser la recherche
La recherche sera conservée dans votre compte et pourra être rejouée à tout moment.
Votre alerte est enregistrée
Vous pouvez gérer vos alertes directement dans votre compte
M'abonner aux événements de la même catégorie
Abonnez-vous aux événements de la catégorie et recevez les nouveautés par email.
Partage d'encart
Copiez ce code et collez-le sur votre site pour afficher l'encart
Ou vous pouvez la partager sur les réseaux sociaux